Sosyal Medya

Güncel

Binlerce şoför Türkiye’ye dönemiyor

Silopi ve Cizre'deki sokağa çıkma yasağıyla birlikte 10 bini aşkın TIR şoförü güvenlik gerekçesiyle Habur Sınır Kapısı'nda 16 gündür bekletiliyor. Şoförler yeni yıla da sınır kapısında girecek.



14 Aralık’ta Irak'tan Türkiye'ye TIR giriÅŸlerinin, sürücülerin ve araçların güvenliÄŸi gerekçesiyle durdurulması nedeniyle, 10 bini aÅŸkın ÅŸoförün, 16 gündür güçlük ve sıkıntı içindeki bekleyiÅŸleri sürüyor. 

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokaÄŸa çıkma yasağıyla birlikte Türkiye’ye 16 günden bu yana dönemeyen Türk ÅŸoförler, yetkililerden yardım istedi.

Türk ÅŸoförler, paralarının bittiÄŸini ve günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamadıklarını söyledi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin kontrolünde bulunan Halil Ä°brahim Sınır Kapısı'nda Türk ÅŸoförlere, yemek yardımı yapılıyor.

UND’den güvenlik güçlerine destek çaÄŸrısı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, şoförlerin durumuyla ilgili yazılı açıklama yaptı:

"10 bini aşkın şoför Habur sınır kapısında bekletiliyor. Ancak bu sürücülerin daha fazla bekleme imkanı kalmadı. Bölgeye ilişkin konularda inisiyatifi olan, açıklama yapan tüm kesimleri güvenlik güçlerine destek olmaya ve işbirliği yapmaya çağırıyoruz.

Bu işbirliği sağlanırsa gün boyunca Irak tarafından gümrük sahasına girişleri yapılacak araçlar bu alanda bekletilerek gündüz vakitlerinde kontrollü bir şekilde topluca söz konusu bölgeden geçişleri sağlanabilecektir. Bugün başlansa kapının kapasitesi dikkate alındığında tüm araç geçişleri zaten en az 7 gün sürecektir. Bu uygulamaya bir an önce başlanmalıdır."

Kaynak: AA ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.